Kees Post Trio

In 2003 richt hij zijn pianotrio op samen met drummer Efraim Schulz Wackerbarth en contrabassist Andy Valkenburg. Allebei topmusici met internationale ervaring in diverse muziekstijlen.
De band speelt zowel acoustisch als electrisch. Swing, funk, en Afrikaanse ritmes, perfect uitgevoerd door de drums In combinatie met de feilloze timing van de bas zijn bepalend voor de “groove”.
Alle bandleden staan open voor muzikale experimenten, “je bent verplicht haar uit te vinden” zei Strawinsky ooit over muziek.

Hij maakt originele arrangementen van composities van Kurt Weil, Paul Simon en Thelonious Monk, die samen met de bassist en drummer worden uitgewerkt tot een muzikaal en stijlvol geheel.

PAUL SIMON PROJECT
Momenteel werkt het trio aan het “Paul Simon Project”, composities van de geniale songwriter Paul Simon, instrumentaal gearrangeerd  door Kees Post die daarnaast ook enkele vocaal/instrumentale arrangementen schreef en deze zelf ook gaat uitvoeren.
Denk  aan nummers zoals: Sounds of silence, Cecilia, So long Frank Lloyd Wright, Still crazy after all these years, In my little town, e.a. Enkele zijn hiervan zijn nu al te beluisteren.
De arrangementen van Kees Post kenmerken zich door grote originaliteit, diversiteit en creativiteit.
Hele verschillende muzikale invloeden worden geraffineerd tot een geheel gesmeed.
De grenzen van jazz, pop, folk en klassiek vervagen waardoor een “postmodern” geluid ontstaat.

Daarnaast zijn  er van zijn hand bewerkingen van jazzstandards zoals A foggy day, Mack the knife en de Afrikaanse variatie van Blue Monk en schreef hij eigen composities als: I don’t know how to say en Oriental colours.
Een vaste gastmuzikant van het Kees Post trio is de Amerikaanse trompettist Adrain Longo.

 

Audiofragmenten >